You are here: Home > Film > Star Wars & Disney

Star Wars & Disney

Bilde via epbot

Du må bodd under en trerot eller i en galakse langt pokker i vold om du ikke har fått med deg at Disney bladde opp $4.05 milliarder og kjøpte Lucasfilm for et par måneder siden. Star Wars er stort og det betyr så uendelig mye for så mange at jeg føler jeg bør bry meg, men jeg klarer bare ikke å legge sjelen min i det. Star Wars filmene er jo ok underholdning, men jeg syns som oftest det er litt tøysete.  (ja, jeg sa det ) Uansett, jeg fortsatt noen tanker om salget.

Hvorfor skjedde dette nå? George Lucas utalte “For the past 35 years, one of my greatest pleasures has been to see Star Wars passed from one generation to the next,It’s now time for me to pass Star Wars on to a new generation of filmmakers.  I’ve always believed that Star Wars could live beyond me, and I thought it was important to set up the transition during my lifetime.”  Jeg syns han gjorde det rette. Nå er ikke Star Wars-universet til George Lucas  det samme som de fleste originale fans tror på. Jeg lurer på om det var at bølgen av kritikk som til slutt fik Lucas til å innse at å selge Star Wars ville være den beste beslutningen han kunne gjøre for å redde livsverket sitt.

Bilde via epbot

Mange ting kan gå galt ved å lage nye Star Wars-filmer, men det er viktig å huske på at det skal mye til for at de skal bli verre enn episode I og II.   Lucas er heldigvis kun executive producer på de nye filmene, nå det er ikke han som skal skrive dialogene *phu* . I det siste har det gått rykter om at Star Trek regissør J.J. Abrams skal regissere den nye Star Wars filmen. Jeg har vært litt skeptisk til disse ryktene siden  Abrams har  uttlat  at “There were the very early conversations and I quickly said that because of my loyalty to Star Trek, and also just being a fan, I wouldn’t even want to be involved in the next version of those things. I declined any involvement very early on. I’d rather be in the audience not knowing what was coming, rather than being involved in the minutiae of making them.” Det er ingen hemmelighet Abrams  er en stor Star Wars fan, så jeg ble veldig glad når han valgte å være tro mot Star Trek. Men den gang ei.  I følge Comicbook Resources og Star Wars.com har har ryktene blitt bekreftet av Disney . Vi får se da………. Det er derimot bekreftet at Michael Arndt skal skrive manus. Han står bak manuset til bla  The Hunger Games: Catching Fire Toy Story 3 Little Miss Sunshine. Flink fyr.

Det eneste jeg har bekymret meg for er hva som ville skje med  tegneseriene.  Der er knallbra og bør absolutt leses. Siden Dysney eier Marvel og Star Wars tegneseriene blir utgitt av Dark Horse kunne dette skape litt trøbbel. Heldigvis  har Mike Richardson fra Dark Horse fortalt  ComicsAlliance at oppkjøpet vil forandre noe i selve universet ” but that Star Wars will remain with Dark Horse for the near future.”  *phu* Det var da enda godt å høre.

 


Bilde via Pocket Princesses by Abby Mebberson

 Noe annet som er veldig positivt er at Princess Leia nå har blitt en Disney prinsesse. Det er bra forbilde for små piker med prinsesse drømmer.

Hvis Disney kan gjøre for Star Wars hva de gjorde for Marvel Comics så vi har noen gode filmer å se frem til. Nå skal jeg fortsette å lese Star Trek Magazine og bry meg om det som virkelig betyr noe : Just who is John Harrison?

Tags: ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

2 Responses to “Star Wars & Disney”

 1. Heresetai says:

  Jeg synes IKKE det er positivt at prinsesse Leia har blitt en Disney-prinsesse. Og det er fordi hun er TEIT! Det har selvsagt ingenting å gjøre med at jeg vil ha Han Solo helt for meg selv.

  Bortsett fra det så bryr jeg meg fint lite om at Disney nå eier Star Wars.

 2. Heresetai: Han Solo er litt snadder, skal innrømme det ja

Leave a Reply